Zbulohet “vëllai” i vogël i TokësSë fundmi është zbuluar edhe “vëllai” i vogël i Tokës, planeti më i vogël i zbuluar jashtë sistemit diellor.

Zbulohet “vëllai” i vogël i TokësNgjashmëria me planetin Tokë, por me përmasa më të vogla publikohet në
Astrophysical Journal, ndërsa thuhet se temperaturat e tij sipërfaqësore arrijnë deri në 600 gradë.

Planeti quhet UCF-1.01 dhe diametri i tij është sa 2/3 e planetit Tokë.

Çfarë mendoni? Komentoni më poshtë...

Lajme të tjera...