5 legjendat që u rrëzuan!Ekzistojnë disa gjëra, të cilat shumica e njerëzve i konsideron si de fakto!

5 legjendat që u rrëzuan!Por, në fakt e vërteta është se kemi të bëjmë me një informacion të gabuar!

Për shembull rastet e “Miteve” të emrave më të famshëm të historisë, për të cilët disa gojëdhëna i paraqesin ata si njerëz të dobët, të pashkollë, të shkurtër etj.

Për këtë ne po ju paraqesim 5-së legjendat që u rrëzuan nga e vërteta!
1. Legjenda: Ajshtajni nuk ishte nxënës i mirë!
E vërteta: Në realitet Ajshtajni ishte një nxënës shumë i mirë, kryesisht në fizikë dhe matematikë.

2. Legjenda: Napolon Bonaparti ishte i shkurtër!
E vërteta: Napoloni ishte 1.70 i lartë, sa mesatarja e meshkujve në periudhën tij në Francë.
3. Legjenda: Vikingët kishin helmeta me brirë!
E vërteta: Vikingët varroseshin bashkë me helmetat e tyre dhe brinjët që i përdornin si kupa. Por, kur u zbuluan varret e para të Vikingëve, u konsiderua e gabuara se ata mbanin helmeta me brirë.
4. Legjenda: Thomas Edison shpiku llambën elektrike!
E vërteta: Padyshim që Edison zbuloi shumë gjëra, por nga këto gjëra llapa nuk ishte zbulim i tij. Në realitet ai e zbuloi llambën njëkohësisht me anglezin Joseph Swan, i cilit zotëron dhe autorësinë e shpikjes.
5. Legjenda: Darvini argumentoi se njeriu vjen nga majmuni!
E vërteta: Në fakt, atë çka pretendoi Darvini ishte se si majmunët, shimpanzetë dhe njerëzit kishin një paraardhës të përbashkët para shumë vitesh.alb-observer

Çfarë mendoni? Komentoni më poshtë...

Lajme të tjera...